A Csőbarlang-ot a Legrand Audio vállalkozás profiljának kiterjesztésével, annak folytatásaként alakítottuk meg. Célunk, hogy a csöves erősítők szerelmesei ne csupán elektroncsövekhez, alkatrészekhez, hanem igény esetén komplett kitekhez és építési leírásokhoz is hozzájuthassanak. Aki nem érez magában erőt saját erősítő építéséhez, az kész erősítőt is vásárolhat a Csőbarlangban. Az elektroncső gyártásáról híres szlovákiai JJ gyár erősítőinek teljes termékpalettáját kínáljuk, emellett a Legrand Audio triódás erősítőiből is lehet válogatni. Tervezzük, hogy rövidesen más hazai gyártók erősítőit is felvesszük a termékeink közé. Kapcsolások rovatunkban igyekszünk helyet biztosítani építési leírásoknak, ha azokról úgy ítéljük meg, hogy közérdeklődésre tarthatnak számot. (Itt szeretnénk bátorítani minden kedves honlaplátogatót, hogy bátran küldje meg közölni szánt leírását az iroda@csobarlang.hu címre.)

A Legrand Audio főkonstruktőre, Nagy Attila villamosmérnök már általános iskolás korától a csövek szerelmese. A kezdeti lökést egy ajándékba kapott háború előtti rádiókészülék (Telefunken 440V) adta a csövek szeretetéhez. Később a rádiók gyűjtése, javítása hobbyvá érett, a Magyarországi Rádiógyűjtők Egyesületének alapításától fogva tagja.

Pályakezdő mérnökéveit egy csodálatos team tagjaként a BHG (korábban EMV) fejlesztési intézetében töltötte, ahol az Adástechnikai Főosztályon rádió- és TV-adók végfokozatának fejlesztésével foglalkozott. Elmondhatja magáról, amit Magyarországon csak kevesen: Már épített 10 kW-os csöves erősítőt is, és azt az erősítőt annak idején szinte a fél ország hallgatta. Ez volt ugyanis a Danubius Rádió 103.3 MHz-es budapesti adója akkor, amikor még a Kossuthon, Petőfin és Bartókon kívül más adót nem lehetett hallgatni. (Igazi Single Ended konstrukció volt, bár igaz, hogy nem egészen hangfrekvencián működött... A 7kV anódfeszültség és 3A anódáram mindenesetre beszédes számok. Hasonlóképpen a fűtőtápegység adatai is: 10V mellett 100A. Kellett még hozzá egy 2kW-os szívó és egy 2kW-os fúvó ventillátor, hogy a Siemens végcsőről elszállítsa a meleg levegőt.)

A képen Nagy Attila a Legrand 300B SE erősítővel, és a „kis kedvenccel” a JJ300B csővel látható. Balra háttérben a Cantalith 150D pórusbeton hangfal.

 

A Csőbarlang idegen nyelvű levelezési, könyvelési, logisztikai feladatait Dr. Csirpák Lilli látja el, Dr. Csirpák Emil pedig az anyagbeszerzéssel, csövek postázásával, házhoz szállításával kapcsolatos feladatokban segít be.

Elérhetőségünk: A Csőbarlang bemutatóterme a XXII. kerületben az Alkotmány utcában, előzetes időpont egyeztetéssel tekinthető meg.

Némi költségtérítés ellenében Budapesten belül házhoz szállítást is vállalunk.

 

További információ: iroda@csobarlang.hu

 

Telefon: 06/70 3324257

 

 

| Vissza a főmenübe |