A Cantalith 175S egy sajátos formavilágot teremtő, pórusbetonból épített hangfal.

 

 

Figyelem!

A Cantalith hangfalak a Magyar Szabadalmi Hivatalnál bejelentett formatervezési mintaoltalom (oltalom lajstromszáma 90250, bejelentés sorszáma D0400249) alatt állnak.

A hangfalak formáját utánozni vagy más módon felhasználni a mintaoltalom tulajdonosának engedélye nélkül tilos!

 

 

 

A fázishibák minimalizálása érdekében a Cantalith 175S hangfal kétutas kialakítású, a Monacor cég (http://www.monacor.com/) SPH176C 8 Ohmos mélyközép High-End hangszórójára és a DTF 12 selyem-membrános dómsugárzóra épül.

 


A Monacor SPH176C mélyközép hangszóró alacsony alsó határfrekvenciája (39Hz) és alacsony lengőcséve-induktivitása (0,75mH) lehetővé teszi, hogy jó basszus-átvitel mellett a középtartományt is kiválóan lesugározza. Ezért a Monacor kétutas rendszerekhez javasolja. Nagy lineáris lökete (±5,5mm) nagy amplitúdójú, torzításmentes mélyhang-visszaadást eredményez.

Erős mágneséből adódó nagy érzékenységének (90dB/1W/1m) köszönhetően kis kimenő teljesítményű, triódás Single Ended erősítők is kellően kivezérlik. Ugyanakkor alumínium lengőcséve-tartója jó hűtést biztosít a 70W névleges terhelhetőségű lengőtekercsnek, tehát egy 300B triódás Single Ended erősítőhöz képest kissé határozottabb „megdöngetéstől” sem jön zavarba. A hangszóró kónusza különleges, szendvicsszerkezetű impregnált papír, ami jó impulzusátvitelt eredményez. Ma, a high-tech kónusz anyagok (titán, alumínium, kevlár stb.) korában még mindig ott tartunk, hogy a természetes rostanyagokat tartalmazó anyagok adják vissza legtermészetesebb hangszínnel a zenét, kedvező belső csillapításuk miatt. Ezzel az elvvel összhangban került felhasználásra a DTF12 selyemdómos, ferrofluid hűtésű magassugárzója is.

 (Sok hangszórógyártó kísérletezik új kónusz-anyagokkal, és nyilván bizonyos szempontok alapján mindegyik anyagnak van valamilyen speciális előnye. Ugyanakkor ezek az anyagok a gyártó által elhallgatott hátrányokkal is rendelkeznek, azaz egy problémát esetleg megoldanak, de helyette újabbakat generálnak. Az alumínium merevsége például nagyobb, mint a papíré, de egy alumínium kónuszú mélysugárzó csak különleges hangváltóval váltható, amelyben csak a kónusz saját belső rezonanciafrekvenciáira hangolt LC szívókörökkel biztosítható az elfogadható lecsengésű vízesésdiagram. Papír kónusznál ilyen trükkökre nincs szükség.)

 

Mottónk: Ha még nem láttunk alumínium vagy titán hegedűt, az talán nem a véletlen műve! Ne feledjük, hogy a fa ugyanúgy cellulóz, mint a papír, a selyem pedig máig sem egészen ismert összetételű természetes rostokat tartalmaz! Ezek az anyagok jól beváltak, nem okozhatnak meglepetést.

 

 

A Cantalith 175 S hangfal természeteshez közelálló hangzásvilága nem kis részben a tiszteletet parancsoló, 30kg-ot meghaladó tömegének is köszönhető, ami az 5cm-es pórusbeton falak következménye. A talajrezgések és a hangfal közötti csatolásmentesítésre javasoljuk a kb. 50kg tömegű, tömör mészkőből csiszolt és polírozott hangfal alátétek alkalmazását.

További információ: iroda@csobarlang.hu

 

Telefon: +70 3324257

 

 

 

| Vissza a főmenübe |

| Vissza a hangfalak menübe |